2012. november 2., péntek

Tim LaHaye · Jerry B. Jenkins - Az ezeréves királyság



Regény a Föld utolsó napjairól – 13. rész
Új része született a befejezettnek hitt (12 részes) könyvsorozatnak.
Ebben a részben a nagy nyomorúságnak a végén járunk és elkezdődik az Ezeréves Királyság. Jézus megalapította Királyságát – és azokkal akik mellette döntöttek –, a Biblia Hőseivel együtt irányítják a Földet. De Sátán új tervet sző, szép lassan hatalmas sereget gyűjt ismét maga köré a Királyság ellen. Új dicsőítőket és szolgákat toboroz Lucifer számára. Ebben a világtörténelem legutolsó csatájában – amely félreérthetetlenül az eredeti jó és rossz között zajlik –, az emberiségnek újra erőt és reményt kell találnia Jézusban! El kell utasítaniuk Sátán kísértéseit és követniük kell Jézust, aki megmutatja az utat nekik az Új Menny felé…

MÁSKÉPP: Az utópia nem tökéletes. Bár Jézus megalapított ezeréves királyságát a Földön, nap mint nap születnek emberek, akiknek személyes döntést kell hozniuk: elfogadják-e Őt Megváltójuknak. Nem mindenki választja ezt az utat… Azok, akik a Mennyből tértek vissza Krisztussal, cseppet sem öregszenek. A nagy nyomorúságot túlélő hívők sem halnak meg ugyan, de az idő nem múlik el fölöttük nyomtalanul. Az uralkodásban bibliai hősök, különböző korok szentjei vesznek részt.
Azok, akik úgy döntenek, hogy nem engedelmeskednek Krisztusnak, átok alá kerülnek, és fiatalon – százévesen – meghalnak. Lucifer, azaz A Másik Világosság elkötelezettjei mégis arra szövetkeznek, hogy többgenerációs munkával létrehozzanak egy hatalmas sereget, mellyel a millenniumi királyság végén a Mindenható ellen vonulhatnak. Amikor Sátánt egy időre eloldozzák, hogy még egyszer elhitesse a Föld nemzeteit, ezt a haderőt vezeti a jó és a rossz végső konfliktusába. Mindennek végeredménye pedig az új ég és az új Föld megteremtése.

Sőt, van ennél meglepőbb is! Az USA-ban már megjelent az első részt megelőző(!) két rész is! The Rising ( A vég kezdete); The Rapture (Az elragadtatás)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése