2017. december 31., vasárnap

Áhítat 2017



Kedves Testvéreim!

A következő igével szeretném a 2017-es Áhítatot bevezetni: „Jézus pedig gyarapodott bölcsességben, testben, Isten és emberek előtt való kedvességben." (Lk 2,52) Ebben az igeversben négy területet látunk, amelyekben Jézus növekedett. Ezeken a területeken nekünk is növekednünk kell!

Bölcsességben: Egy életen át szükségünk van a tanulásra, mert aki tanul, az fejlődik. A tanultak helyes alkalmazása teszi az embert bölccsé.

Testben: A testünk a Szentlélek temploma, és erre a templomra vigyáznunk kell. Sok ember azért nem tudja Isten tervét megvalósítani, mert a testére nem figyel, így idő előtt tönkremegy. Ne feledjük, Isten úgy teremtett meg bennünket, hogy a földi életünkhöz, szolgálatunkhoz szükségünk van a testünkre.

Emberek előtt való kedvességben: Az emberi kapcsolatok nagy áldást jelentenek mindenki számára, hiszen a magány rombolja az ember személyiségét. A testvérekkel való kapcsolatban épülünk, a nem keresztényekkel való kapcsolat lehetőséget ad az evangélium megosztására. A kapcsolatok gazdaggá teszik az embert, ha jól élünk velük.

Isten előtt való kedvességben: Isten folyamatosan vezet bennünket, mert gyermekei vagyunk. Tapasztalhatjuk, hogy mindennap új áldásokat ad, új üzenetet küld, ha figyelünk rá. Legyünk engedelmesek, kedvesek Isten előtt.

A napi áhítatok azért íródtak, hogy segítsék az olvasót ezeken a területeken a lelki növekedésben és az élet biblikus megélésében!

Kívánom, hogy legyenek áldásul mindenki számára!


Durkó István   
missziói igazgató



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése