2012. augusztus 19., vasárnap

Vankó Zsuzsa - Ha meghal az ember, hol van ő?

Előszó

  
Sok betűt és oldalt írtak már le a Bibliáról és egyáltalán vallásos témákról. Manapság nagyon is sok zúdul ebből hirtelen az emberekre országunkban. Komoly felelősség tehát, hogy mit és mennyit vet papírra az ember ebben a témakörben. Mindezeket meggondolva úgy véljük, hogy két dolog teszi indokolttá e kis könyv megjelentetését:

Egyrészt az, hogy bár bő választék van vallásos irodalomban, a Biblia még mindig általánosan ismeretlen könyv. Szavait sokszor elfedik a róla szóló magyarázatok, vélekedések. Kevés olyan vallásos kiadvány jelenik meg nálunk, amelynek segítségével a Biblia valódi üzenetéhez lehetne közelebb férni. Többeket visszatart a Szentírás olvasásától az is, hogy tájékozatlannak és avatatlannak érzik magukat ehhez.

Ebben a könyvben a Biblia tényleges tartalmával és mondanivalójával szeretnénk megismertetni az olvasót röviden, egyszerűen, ellenőrizhetően. Ez az írás teljességgel mentes minden olyanfajta agitációtól, amely gyakran jellemzi a népszerű vallásos kiadványokat és amellyel szemben sokan – okkal és joggal – ellenérzésekkel viseltetnek.

A másik ok, amiért úgy gondoljuk, hogy hasznos lehet ez a kis kötet, az, hogy egy sajátos szempontból közelíti meg a Biblia tartalmát. Azt igyekszik összegyűjteni és összefoglalni, hogy mit mond a Biblia a mi nagy emberi kérdéseinkről. Ki-ki saját maga nehezebben végezné el azt a munkát, hogy felkutassa a Biblia különböző irataiban mindazokat a kijelentéseket, amelyek válaszok ezekre a kérdésekre. Ebben kíván segíteni ez az írás, amikor összesítve, összerendezve tárja elénk a Biblia üzenetét.

Kívánjuk, hogy valódi élményt, értékes tapasztalatot jelentsen e válaszok megismerése mindenkinek!

A Szerző

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése