2012. október 14., vasárnap

Tim LaHaye · Jerry B. Jenkins - A vesztő



Regény a Föld utolsó napjairól – 5. rész
Az egész világ figyelme Jeruzsálemre irányul, ahol a Szentírásban megjövendölt száznegyvennégyezer elpecsételt zsidó bizonyságtevő közül több tízezren találkoznak a Teddy Kollek Stadionban, hogy meghallgassák pásztoruk és tanítójuk, Cion ben Juda tanításait.
Nicolae Carpathia egykori alkalmazottai, Buck Williams és Rayford Steele nemzetközileg körözött szökevényekké válnak. Rayford már a nagy konferencia kezdete előtt menekülni kényszerül. Hazaérve megtudja feleségéről az igazságot. A Siratófalnál prédikáló két tanúbizonyság figyelmezteti, sőt életveszélyesen megfenyegeti "azt, aki a föld trónján ül"…
A nagy nyomorúság naptára egyre közelebb ér a félidőhöz. Közben a negyedik trombita ítélete csapást mér a naprendszerre, és ez megbénítja a földi életet.
Az ezt követő három ítélet sokkal szörnyűbb lesz, mint az előzőek, ezért „egy angyal száll a földnek közepette”, hogy a a földet a három „jaj”-ra figyelmeztesse. Az ötödik trombita ítélete – skorpiófarkú, sáskaszerű lények inváziója, kiknek vezetője Apollion, azaz Vesztő, a mélység angyala – annyira borzalmas, hogy „keresik az emberek a halált… de a halál elmegy tőlük”.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése